Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην αξιολόγηση του προγράμματος και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μία σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας, από τη διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ντομπρόβσκις. 

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση» πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο κ. Ντομπρόβσκις θα έχει τις εξής συναντήσεις:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

- με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη (9:30)

- με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη (10:30). Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

- με τα Προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00, Κτίριο Βουλής).

- με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

-με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο (15:30). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου

- με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (9:30)

- συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολις).

- με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.