Απαισιόδοξος για την τύχη ότι των περισσότερων περιφερειακών καναλιών εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", καθώς, όπως τόνισε, θα κλείσουν σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων τον μειώνει και προβλέπει ότι οι άδειες περιεχομένου των καναλιών είναι πολύ πιθανόν να περάσουν σε χέρια ανθρώπων που -όπως λέει- έχουν πολλά χρήματα.

Υπάρχουν περίπου 100 περιφερειακά κανάλια που με τις προϋποθέσεις που βάζουν για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό για την άδεια περιεχομένου, και όχι εκπομπής, πιστεύω ότι το 95% των καναλιών θα κλείσει ή οι άδειες αυτές περιεχομένου θα περάσουν σε άλλα χέρια ανθρώπων που έχουν πολλά χρήματα.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ θεωρεί ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, καθώς -όπως επισημαίνει- για την εξασφάλιση της άδειας θα πρέπει να απασχολεί 20 εργαζομένους, εκτός από τους εξωτερικούς συνεργάτες και να πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να προσδιορίζει το ποσό της αύξησης.

"Ο υπουργός μας ζητάει να τον εξουσιοδοτήσουμε να ορίζει εκείνος πόσες άδειες θα δημοπρατηθούν, ποιο θα είναι το αρχικό τίμημα εκκίνησης, ποιο το μετοχικό κεφάλαιο. Ο υπουργός θα το αποφασίζει αυτό. Αντιλαμβάνεστε τη σημαίνει αυτό" λέει ο κ. Σκρέκας, ο οποίος επισημαίνει ότι η ΝΔ θα συμφωνούσε, αν το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για τις άδειες θα το αποφάσιζε κάποια ανεξάρτητη Αρχή.

"Θα ήμασταν ανοιχτοί να το αποφασίζουν οι ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες θα προσδιορίζονται από το σύνολο του πολιτικού σχήματος. Άρα μια ανεξάρτητη Αρχή που θα βάζει τους κανόνες, θα προσδιορίζει πόσες άδειες θα υπάρχουν, σύμφωνα με μελέτες, αυτό ναι είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε" κατέληξε.