current views are: 5

22 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση10:53

«Συλλογική προσπάθεια» ζήτησε ο Τσίπρας από τους υπουργούς – Καρατομήθηκε η Σαββαΐδου

Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε υπό τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, από τις 9.30 το πρωί. 

Δημοσίευση 10:53’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε υπό τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, από τις 9.30 το πρωί. 

«Συλλογική προσπάθεια» από την κυβέρνηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίαζε από τις 9.30 το πρωί. 

Ο Πρωθυπουργός δεν απηύθυνε συστάσεις προς τους υπουργούς, όπως αναμενόταν, ενώ παρουσίασε τον οδικό χάρτη με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, ζήτησε συντονισμό της κυβέρνησης, ώστε να παράγεται έργο, γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στην ελληνική κοινωνία για καθυστερήσεις, ενώ σε ό,τι αφόρητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «πάει καλά».

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι το σχετικό ποσό, που θα χρειαστεί για την κάλυψη των κεφαλαίων, θα είναι «αρκετά μικρότερο» από αυτό που αρχικά προβλεπόταν. Στη συνεδρίαση οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης ενημέρωσαν για την πορεία των συνομιλιών με το κουαρτέτο, οι οποίοι -όπως μετέφεραν- προχωρούν καλώς. Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και έπειτα από εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τα καθήκοντά της γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Η απόφαση της απομάκρυνσης σύμφωνα με πληροφορίες υπεγράφη από όλους τους υπουργούς και ελήφθη ώστε να δοθεί τέλος στο θέμα της κυβέρνησης με την κυρία Σαββαΐδου, μετά την άρνηση της ίδιας να υποβάλει την παραίτησή της. 

 

 


σχετικα αρθρα