Να αναθεωρήσει τις σκέψεις της περί μετατροπής της Δημοτικής Eταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) σε Ανώνυμη Εταιρία, καλεί την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κι εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε μια πόλη, που τα ΜΜΕ συρρικνώθηκαν τα τελευταία χρόνια δραματικά, η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία και των τελευταίων που απέμειναν.

Προχωρά προσχηματικά στη δήθεν εξυγίανση των ΜΜΕ και των συχνοτήτων και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, παρά μόνο θα πληρώσουν τη νύφη μέσα όπως η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, που έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους, τον πλουραλισμό, τη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία τους και την προσήλωσή τους στην ακομμάτιστη ενημέρωση των πολιτών, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

«Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε γκάφα, μπερδεύοντας τις μεταρρυθμίσεις με το γκρέμισμα» σημειώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και προτάσσουν την ανάγκη να υπάρχει παράλληλα με την ιδιωτική και δημόσια ενημέρωση, τώρα υπονομεύουν το χαρακτήρα και την ίδια τη βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων. Τα δημοτικά μέσα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοπρασίες, οι οποίες μόνον άδολες δεν είναι.