ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια του Φίλη, δυο του Φίλη… και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ενόχλησή του

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2015, 14:33 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2015, 15:08
Μια του Φίλη, δυο του Φίλη… και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ενόχλησή του
Facebook Twitter Whatsapp

Μια του Φίλη, δυο του Φίλη… και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις δημόσιες παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας που κατά την άποψή του σκανδαλίζουν την κοινωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

της Άρτεμις Παραδείσου 

Μια του Φίλη, δυο του Φίλη… και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις δημόσιες παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας που κατά την άποψή του σκανδαλίζουν την κοινωνία. 

Η τελευταία δήλωση του Νίκου Φίλη για πενταροδεκάρες που πρέπει να δώσουν πληρώνοντας και ΦΠΑ όσοι έχουν γράψει τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία προκάλεσε περίπου το ξέσπασμα του πρωθυπουργού. Όχι μόνο γιατί δεν επιθυμεί σε μία περίοδο που οι πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της επιβολής μίας νέας φοροκαταιγίδας να ακούνε από κυβερνητικά χείλη αναλόγου ύφους δηλώσεις. Αλλά επιπλέον διότι η άποψη του υπουργού Παιδείας έρχεται σε αντιδιαστολή με την επίσημη θέση της κυβέρνησης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει πει ότι ο φόρος στην ιδιωτική παιδεία δεν είναι δίκαιος και η κυβέρνηση δυσαρεστείται που τον θεσπίζει. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με νέες παραινέσεις προς τους υπουργού να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες εμφανίσεις του. 

Το μυαλό του ούτως ή άλλως είναι επικεντρωμένο στα «αγκάθια» που καλείται να προσπεράσει η κυβέρνηση ξεκινώντας από τα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν την μείωση του ΦΠΑ στην παιδεία, την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και το καυτό θέμα με το ασφαλιστικό. Δημοσίως η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει άλλωστε ότι ως το τέλος του μήνα θα καταθέσει την δική της πρόταση που πρωτίστως θα πρέπει να διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αλλά και μία στοιχειώδη αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης. «Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του αλλά και της υψηλής ανεργίας» σχολίασε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα προσβλέποντας τουλάχιστον σε μία γενναία δήλωση του Γάλλου Προέδρου για το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού δημοσίου χρέους. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη που θα επιβεβαιώνει την νέα εποχή στις ελληνογαλλικές σχέσεις.