Στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη συμμετέχει για δεύτερη μέρα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, ενώ ο κ. Μπαρόζο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Johannes Hahn, τον οποίο ευχαρίστησε και προσωπικά για τη συμβολή του στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς μέχρι πέρσι ο κ. Hahn ήταν Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ.

Όπως δήλωσε στον κ. Hahn ο Απόστολος Τζιτζικώστας,

«η συμβολή σας ήταν εξαιρετικά σημαντική για την εκτέλεση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και τη βοήθεια που μας προσφέρατε, ώστε να κατορθώσουμε να εμφανίσουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην υλοποίηση του προγράμματος.  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι επί δυο συνεχόμενα χρόνια πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα και μερίδιο αυτής της επιτυχίας έχετε κι εσείς προσωπικά».

Αντικείμενο της συνομιλίας των δυο ανδρών αποτέλεσε και η διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επίσης, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), του κεντροδεξιού κόμματος της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το κυπριακό και για την ανάγκη η ΕΕ να έχει πιο ενεργό συνδρομή στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μετά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των μελών της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε στις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ, παρακολούθησε τις ομιλίες των κ.κ. Βαγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε σειρά σημαντικών επαφών, με στελέχη και προσωπικότητες του ΕΛΚ.