''Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν παρουσίασε ένα success story στον ελληνικό λαό'' επεσήμανε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι είναι ''κροκοδίλεια τα δάκρυα που χύνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την ιδιωτική εκπαίδευση''.

Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι η απόσυρση του 23% είναι σωστή και εξέφρασε την συμφωνία της με την επιβολή του κλιμακωτού φόρου.

Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε ποτέ στον ελληνικό λαό ένα "success story", και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν ήρθαμε να παρουσιάσουμε μια εικονική πραγματικότητα όπου όλα είναι καλά και ωραία».

Οπότε, υπογράμμισε η κ. Σβίγκου :

Να πάψουν αυτοί που τόσα χρόνια ισοπέδωσαν την δημόσια εκπαίδευση και επιβάρυναν τόσο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όπου δεν έχει τη δυνατότητα σήμερα μια μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών να στείλουν τα παιδιά τους να κάνουν ξένες γλώσσες, να χύνει κροκοδείλια δάκρυα αυτή τη στιγμή για το 23%.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχουμε σαφή θέση κι έχουμε πει ότι σε καμία πρώτη κατοικία δεν θα γίνει πλειστηριασμός».

Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της θα δώσει αγώνα το επόμενο διάστημα για το θέμα αυτό, σε αντίθεση, όπως είπε, «με όλους εκείνους οι οποίοι οδήγησαν τους πολίτες σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση και με την φορομπηχτική πολιτική, την οποία τώρα βέβαια υποκριτικά την ξορκίζουν ως κάτι κακό».

Σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ, η κ. Σβίγκου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χαρακτήρα και της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ επισημαίνονται ότι και το θέμα αυτό είναι και μια από τις επόμενες μάχες της διαπραγμάτευσης.