Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός Επικρατείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, εκφράζοντας εκ νέου την αντίθεσή του στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» για τις εκλογές στη ΝΔ ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως δεν έχει προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο, σημειώνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι λάθος.

Τόνισε πως δεν φοβάται διάσπαση της παράταξης λέγοντας πως εάν υπάρξουν τέτοια δείγματα ο Κώστας Καραμανλής και άλλα στελέχη θα παρέμβουν ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα.

Παράλληλα εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ. «Το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κινείται σε μια κατεύθυνση υποσχέσεων που δεν θα έχει αντίκρισμα» είπε.

Ο κ. Ρουσόπουλος απέδωσε στον υπουργό Επικρατείας λογική εκδίκησης και εξαφάνισης κάποιων μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο ο υπουργός να δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις με πιο ήπιο τρόπο».

Πρόσθεσε ότι διαφωνεί με την λογική του νομοσχεδίου ότι όποιος δώσει περισσότερα χρήματα θα πάρει άδεια, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να τιμωρείται ο όποιος ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης επειδή εδώ και 25 χρόνια δεν δόθηκαν μόνιμες άδειες.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος εκτίμησε πως το σημερινό νομοσχέδιο έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό που είχε εκπονήσει ο ίδιος το 2007, σημειώνοντας πως θα μπορούσε ο κ. Παππάς να είχε προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις.