Επίθεση κατά όσων αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προτείνοντας ταυτόχρονα συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν.

Μιλώντας από το βήμα, ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στην Digea, λέγοντας πως θυμίζει τη κλασσική παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». «Είναι δυνατόν, ο μοναδικός πάροχος συχνοτήτων να είναι το καρτέλ του συνόλου των παρόχων προγράμματος των καναλιών;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε «δίνουν τη συχνότητα στους εαυτούς τους. Μας αρέσει συνάδελφοι; Δεν γίνεται είναι αφύσικο». Υπενθύμισε δε πως όταν έγινε η μετάβαση από την αναλογική στη ψηφιακή εποχή, το ΕΣΡ δεν εξέτασε την κεφαλαιακή επάρκεια των επιχειρηματιών.

Ακόμα, μίλησε για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του βασικού μετόχου, λέγοντας ότι στήθηκε λόμπι στις Βρυξέλλες επί δυο μήνες από μεγάλα συμφέροντα, προκειμένου να ηττηθεί το νομοθέτημα. «Δεν μπήκαν τα πράγματα σε τάξη γιατί ενώ υπήρχε νομολογία για να θεωρηθούν τα μίντια πολιτιστικό προϊόν, θεωρήθηκε εμπορικό προϊόν, σα να μιλάμε για τη φέτα και το μοσχάρι!», δήλωσε.

Ο κ. Βούτσης, αντιτάχθηκε στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, περί ελεύθερης παροχής αδειών. «Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι η αγορά θα δείξει τι θα μείνει και τι όχι από τα κανάλια», είπε και πρόσθεσε: 

Όλη η συζήτηση που έχει γίνει καταλήγει στο ότι τα κανάλια θα πρέπει να είναι ορισμένα με τον πληθυσμό και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αλλιώς θα υποβαθμίζεται συνεχώς το επίπεδό τους. Θα μπορούσαν να λειτουργούν 25 με μια τηλεφωνήτρια και χωρίς δημοσιογράφους. Συμφωνώ ότι είναι θέμα της νομοθετικής εξουσίας να συνεννοηθούμε πόσες θα είναι οι άδειες.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα ιδιωτικά κανάλια δείχνουν πλέον κοινωνική ευαισθησία, προβάλλοντας τις συνέπειες των ασκούμενων πολιτικών. «Είναι σα να ζω σε άλλη χώρα, που είπε 5 χρόνια δεν μπορούσες να δεις τίποτα. Κάθομαι τα βλέπω, και δε το λέω ειρωνικά, δεν αισθάνομαι άσχημα», είπε.