Επαφές με  τον επικεφαλής των Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα και τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ είχε στη Μαδρίτη ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως επεσήμανε, συντηρητικές δυνάμεις κυριαρχούν και στην Αριστερά και στην Σοσιαλδημοκρατία και στην Δεξιά.  Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως συνεχιστής της συντηρητικής πολιτικής που είχε επιλέξει και η προηγούμενη κυβέρνηση. «Η Ευρώπη ή θα γίνει προοδευτική ή θα ηττηθεί» τόνισε παράλληλα – δήλωση στην οποία συμφώνησαν και οι τρεις πολιτικοί άνδρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, στο πλαίσιο συνεδρίου με τον τίτλο «Ένας άλλος δρόμος για την Ευρώπη και την Ισπανία».

«Η Ευρώπη είναι ξανά μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας μέσα από πολιτικές ανάπτυξης και όχι μέσα από πολιτικές περιορισμού και λιτότητας. Και βέβαια είναι μεγάλη πρόκληση το προσφυγικό» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε τέλος, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να εντείνει τις επαφές με τους ανθρώπους που έχουν την ίδια οπτική μ’ αυτήν, την πολιτική της ανάπτυξης, την πολιτική της δημιουργίας.