Σαββαΐδου τέλος, λοιπόν, και επισήμως, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μια απόφαση εδώ και ημέρες ειλημμένη, καθώς το μόνο που δεν είχε αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο χρόνος αποπομπής της. 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν την εικόνα ότι η κυβέρνηση ήταν έξαλλη μαζί της, γι’ αυτό και δεν ήταν λίγοι, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σημειωτέον, που ζητούσαν το «κεφάλι» της εδώ και τώρα. Μόνο ένας αντίλογος είχε ακουστεί: μήπως θα ήταν προτιμότερο να αποπεμφθεί μετά τις εξηγήσεις που θα κληθεί να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα για την υπόθεση του «παγώματος» φοροπροστίμου ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ.

(Υπενθυμίζεται ότι έχει κληθεί υπό το καθεστώς υπόπτου για το κακούργημα της απιστίας, στις απαντήσεις της πάντως η ίδια, υποστήριξε ότι μέσω της εντολής που έδωσε για επανέλεγχο, δεν αποκλείεται να προκύψει μεγαλύτερο όφελος για το Δημόσιο). 

Τελικώς, όμως, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, υπό την έννοια ότι το στάδιο μέχρι την άσκηση δίωξης (αν κριθεί σκόπιμη) είναι χρονοβόρα, και άρα το momentum για την αποπομπή Σαββαΐδου θα είχε παρέλθει… 

Η σταγόνα όμως που έκανε να ξεχειλίσει ήταν η επιστολή της κ. Σαββαΐδου προς τον πρωθυπουργό, μια επιστολή με φανερή πολιτική διάθεση, σημείωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στην επιστολή της, με ειρωνεία και επιθετικότητα σχολίαζε:

«Κατανοώ και συμμερίζομαι την ευαισθησία της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα, οφείλω εντούτοις να παρατηρήσω ότι η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ έκαναν ήδη μνεία διακριτικής μεταχείρισης της περίπτωσής μου, σε σχέση με την περίπτωση άλλων πολιτικών προσώπων και μάλιστα με υπουργικούς θώκους». 

Τελικώς, προτιμήθηκε να δράσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα, παίρνοντας αφορμή από το ότι για την άλλη υπόθεση, αυτήν του πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του φόρου επί της τηλεοπτικής διαφήμισης, έχει ασκηθεί δίωξη και έχει προσδιοριστεί δικάσιμος (για τις 19 Ιανουαρίου). Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είχε και το, τυπικό, «πράσινο φως» για την αποπομπή της Κ. Σαββαιδου.