current views are: 6

23 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:26

Θεοχάρης: Άγαρμπη και λανθασμένη η αποπομπή Σαββαΐδου

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. 

Δημοσίευση 08:26’
αρθρο-newpost

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. 

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων» τόνισε στον ΣΚΑΪ, ωστόσο κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι «δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις» με αφορμή την περίπτωσή του. Ο βουλευτής άφησε όμως αιχμές και για την Κατερίνα Σαββαΐδου δηλώνοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι». 

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου και τα κομματικά ένσημά του. 

Ερωτηθείς δε για το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα Γ.Γ Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε ότι «υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνση μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ». 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη ένας οργανισμός όπως η ΓΓ. Εσόδων θα πρέπει να εισπράττει σωστά και να είναι ανεξάρτητος από τις πιέσεις.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφάνειας, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα όπως ότι δεν υπάρχουν αναρτημένα διαχρονικά τα πόθεν έσχες των βουλευτών. 


σχετικα αρθρα