Την άποψη ότι άλλο είναι η συγχώνευση και άλλο το κόψιμο των συντάξεων εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. 

Μιλώντας στο Ακραίως στον ΣΚΑΙ, και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμα την ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό και πως «η επιτροπή σοφών απλά κατέθεσε μια πρόταση». 

«Το ασφαλιστικό θα μπει σε διάλογο», πρόσθεσε. 

Η κ. Σβίγκου είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάφτισε ποτέ το κρέας ψάρι» ενώ τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «παρουσιάσαμε τη συμφωνία στον ελληνικό λαό, παρουσιάσαμε και ένα παράλληλο πρόγραμμα καθώς και έναν οδικό χάρτη». 
  
«Κριθήκαμε για τα λάθη μας αλλά και για αυτά που παρουσιάσαμε», υπογράμμισε και τόνισε ότι «κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η λιτότητα. Και αυτό γίνεται αντιληπτό από ηγεσίες όπως η γαλλική». Αναφερόμενη στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής είπε:

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  πως «ανοίξαμε στην Ευρώπη τη συζήτηση για το μέλλον της. 

Άνοιξε στο πεδίο της Ευρώπης η συζήτηση για το μέλλον της. Αυτό βλέπουμε και από την παρουσία του Φ. Ολάντ στη χώρα μας. Ο αγώνας που έχουν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση απέναντι στη λιτότητα και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό θα πρέπει να βρει συμμαχίες. Και συμμαχίες μπορούν να βρεθούν και στη Γαλλία, συμμαχίες μπορούν να βρεθούν και σε άλλες χώρες,  ενώ βλέπουμε αριστερές δυνάμεις να αναδεικνύονται σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων .

Συνεχίζοντας, ανέφερε:  

Από τις 25 Γενάρη και μετά, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ευρώπη αλλάζει και είναι αναγκασμένη να αλλάξει στο βαθμό που  η ίδια αποδομείται καθημερινά από τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από ηγεσίες όπως της Γαλλίας. Βέβαια, αυτό γίνεται και επειδή για πρώτη φορά υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση η οποία  κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συγκρούστηκε με την ακραία λιτότητα…