Τα συλληπητήριά του για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδεχόμενος στην Βουλή των Ελλήνων τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

»Εκφράζοντας τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, σας υποδεχόμαστε ως εταίρο και φίλο της χώρας. Η παρουσία σας και οι δημόσιες τοποθετήσιες σας πιστοποιούν τις σχέσεις των χωρών μας.

Η χώρα μας βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια σε μια δίνη με επίκεντρο την κρίση χρέους που έχει δημιουργήσει δραματικές συνέπειες και λόγω των λαθεμένων επιλογών που στο όνομα της ανάγκης για μείωση του χρέους έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα την αύξησή του» είπε.

Επίσης ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Βουλή μέσα από το νομοθετικό της έργο προσυπογράφει τις αρχές της αλληλεγγύης και υπευθυνότητας.

«Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ιδιαίτερα οι νέοι και άνεργοι έχουν κάνει μεγάλες θυσίες  χωρίς να το επιλέξουν. Δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη και τη χώρα μας όσο απειλούνται με πλειστηριασμό τα σπίτια, όσο οι συνταξιούχοι βιώνουν τον κίνδυνο να μη μπορούν να ζήσουν με   αξιοπρέπεια» είπε.

Διαβάστε ολόκληρη την προσφώνηση