Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και  την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσε  από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής το νομοθέτημα, λέγοντας  ότι αυτό θα αποδειχθεί είτε  εφαρμοστεί είτε όχι. Κάλεσε δε τη κυβέρνηση να αναθέσει σε διεθνή εταιρία τον έλεγχο του προφίλ των υποψήφιων επενδυτών, θέτοντας αυτή την ενέργεια ως προαπαιτούμενο για να ψηφίσει  τη ρύθμιση για τις δημοπρασίες.

Ακόμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο πολιτικό κυνισμό» τη  μεταστροφή του πρωθυπουργού απέναντι στο πρόσωπο του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

 Απαντώντας ο υπουργός  επικρατείας Νίκος Παππάς, απέρριψε τη κατηγορία  περί διαπλοκής λέγοντας πως «γνωρίζετε τη συμπεριφορά των καναλιών απέναντι μας», ενώ εξήγησε πως από τη στιγμή που το δρόμο το νομοσχέδιο θα  πάρει το δρόμο του η  κυβέρνηση  δεν έχει να κάνει τίποτα. 

«Η  Δημοπρασία  είναι μια διαδικασία που τιμολογεί την αγορά. Σας καλώ να το υπερψηφίσετε», είπε ο υπουργός  και απευθυνόμενος στο πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία γίνονται διεργασίες για την απεμπλοκή  από τις πολιτικές  των  προηγούμενων ετών. «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί για τη σοσιαλδημοκρατία ως  αντιπαράδειγμα», είπε.