Απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αντάλλαξαν σε σημερινή συνάντηση τους στη Λευκωσία ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδος, Παναγιώτη Κουρουμπλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι δράσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κράτους και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το μεταναστευτικό, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, «μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει μεγάλους στόχους, όπως είναι η επαναθεσμοποίηση και η κωδικοποίηση του "Καλλικράτη", ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας, που θα απαλλάξει τα δικαστήρια από πολλά προβλήματα, ο περιορισμός των επιδράσεων της πολυνομίας και η διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων, που έχει κάθε Υπουργείο, ώστε, τέλος του 2016, να είναι έτοιμη η λεγόμενη "κάρτα του πολίτη" για σκοπούς δραστικής μείωσης της γραφειοκρατίας. «Θέλουμε πραγματικά να έχουμε μια δημόσια διοίκηση που να υπηρετεί τον πολίτη», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι έχουν αναληφθεί πρωτόγνωρες δράσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κράτους. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε -ιδιαίτερα η Ελλάδα- το μεταναστευτικό. Όλα αυτά απαιτούν οργάνωση και χρήματα», είπε.