Για "σίριαλ" στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση που "δεν έχει τέλος όπως δεν έχει τέλος και η ταλαιπωρία των οικογενειών και της εκπαιδευτικής κοινότητας", κάνει λόγο το Ποτάμι σε σημερινή ανακοίνωσή του.

"Οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν ενστάσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης και πάλι…. η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αιφνιδιάστηκε! Αιφνιδιάστηκε και πιάστηκε απροετοίμαστη γιατί τα δικά της λάθη και η ιδεοληψία της να επιβάλει από μόνη της ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δεν αντιμετωπίζονται με λύσεις στο πόδι και μεσοβέζικα μέτρα", σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

"Πραγματικά θα θέλαμε οι "επαΐοντες" του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέξουν στις τοποθετήσεις του Ποταμιού και στην πρόσφατη ανακοίνωση της 20ής Οκτωβρίου όπου και τους είχαμε υποδείξει ότι η κοινοτική οδηγία 112/2006 δεν επιτρέπει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην Εκπαίδευση. Αλήθεια πόσες ακόμα φορές θα εκθέσουν με την προχειρότητά τους την Ελλάδα; Πώς μπορεί κανείς να τους εμπιστευθεί όταν το ένα λάθος ακολουθεί το άλλο και το αλαλούμ συνεχίζεται;" υπογραμμίζεται.

"Βέβαια ο κ. Φίλης αρκέστηκε και σήμερα να πει ότι «Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την Τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν το βάλει, θα το δούμε». Πάλι «θα δούμε», αλλά ίσως στο μυαλό τους η «λύση» να ήταν από την αρχή να ξαναπούν ότι δε φταίμε εμείς αλλά οι θεσμοί μας το επέβαλαν, όπως άλλωστε είχαν υποστηρίξει ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν" προσθέτει το Ποτάμι.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση - δεδομένου ότι την Παρασκευή έληξε η παράταση για μη εφαρμογή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και επειδή τα χρονικά όρια στενεύουν - να δώσει λύση άμεσα και να βρει πραγματικά ισοδύναμα μέτρα. "Μόνη επιλογή είναι η πλήρης απαλλαγή της εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ όπως άλλωστε διεμήνυσε και στην πρόσφατη συνάντησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων των ιδιωτικών σχολείων", καταλήγει.