Ως τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, ούτε κάποια επιμέρους σκάνδαλα αλλά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας.

«Για αυτό χρειάζεται συστημική αλλαγή. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που έχουμε. Πρέπει να αλλάξει και το τραπεζικό σύστημα και η επιχειρηματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «τα χρέη των επιχειρήσεων ενημέρωσης υπερβαίνουν τα 1 δισ. ευρώ. ΟΙ περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αρνητική κεφαλαιακή θέση. Έχουμε επιχειρήσεις βαμπίρ που επιβιώνουν επειδή δανείζονται».

Ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε πως οι τράπεζες προσφέρουν στις επιχειρήσεις δάνεια και έσοδα και οι επιχειρήσεις προστασία και κάλεσε την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής​, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είναι δύσκολο να πείσει την κοινωνία πως θέλει πραγματικά αλλαγές στο μιντιακό σύστημα όπως αυτό υφίσταται.