current views are: 2

25 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση18:25

Οι γαλάζιοι υποψήφιοι… ψάχνουν τους νέους στα social media

Η είσοδος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα social media αφού ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε λογαριασμό και στο twitter αποδεικνύει ότι μια από τις μάχες που καλούνται να κερδίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι η επικοινωνία με τους νέους και νέες της παράταξης.

Δημοσίευση 18:25’
αρθρο-newpost

Η είσοδος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα social media αφού ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε λογαριασμό και στο twitter αποδεικνύει ότι μια από τις μάχες που καλούνται να κερδίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι η επικοινωνία με τους νέους και νέες της παράταξης.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Η είσοδος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα social media αφού ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε λογαριασμό και στο twitter αποδεικνύει ότι μια από τις μάχες που καλούνται να κερδίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι η επικοινωνία με τους νέους και νέες της παράταξης.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα των «μυστικών» και φανερών μετρήσεων που έφτασαν στα γραφεία των υποψηφίων.

Οι μετρήσεις που είχαν παραγγελθεί από τα γραφεία των δυνάμει προέδρων είχαν προειδοποιήσει ότι η νεολαία του κόμματος προσεγγίζεται μόνο μέσω αυτού του τρόπου και όχι με «συνεστιάσεις» σε ξενοδοχεία και αίθουσες τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών.

Το στοίχημα της νεολαίας δεν είναι μικρό καθώς μία μέτρηση που είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost ανεβάζει τον αριθμό των νέων ψηφοφόρων στις 70.000 οπότε η προσέγγισή τους καθίσταται επιτακτική.

Το νόημα πρώτος «έπιασε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει ήδη προχωρήσει σε μια διαδικτυακή ζωντανή συνομιλία με νέους και ο Άδωνης Γεωργιάδης που βρίσκεται συνεχώς on line απαντώντας πολλές φορές ο ίδιος προσωπικά στους οπαδούς της ΝΔ .Μάλιστα ο κύριος Γεωργιάδης έχει την πρωτιά σε φωτογραφίες και αναδημοσιεύσεις δηλώσεων σε όλα τα social media.

Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσα στην εβδομάδα και η πρόταση που εξετάζεται είναι να προχωρήσει και ο κ Μεϊμαράκης σε μια ζωντανή συζήτηση με νέους μέσω του διαδικτύου .Η δεύτερη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι μια ζωντανή συζήτηση με νέους στο αμφιθέατρο ενός πανεπιστημίου ή σε μια αίθουσα πολλαπλών δράσεων στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα συνομιλήσει αποκλειστικά με νέους ίσως και στο μέσον της επόμενης εβδομάδας. Το στοίχημα της νεολαίας δεν αφήνει αδιάφορό ούτε τον Απόστολο Τζιτζικώστας αφού οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι αποτελεί προνομιακό του πεδίο λόγω ηλικίας. Στη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ήδη προετοιμάζει μια ακόμη ζωντανή συνομιλία με φοιτητές και νέους εργαζόμενους χωρίς ωστόσο και αυτή να έχει προσδιοριστεί χρονικά.

 Με αυτό ως δεδομένο τα επιτελεία των υποψηφίων αναζητούν τα σημεία εκείνα των τοποθετήσεων των υποψηφίων προέδρων που θα γείρουν την πλάστιγγα των νέων υπέρ τους. Η πλευρά Μεϊμαράκη είναι έτοιμη να αναδείξει τα εξής:

  • Την θητεία του κ. Μειμαράκη σε όλα τα όργανα της νεολαίας που τον καθιστούν πλήρη γνώστη της κομματικής πυραμίδας από τα κάτω όπως μα έλεγε χαρακτηριστικά στενός του συνεργάτης
  • Ο κ. Μεϊμαράκης είναι έτοιμος να προτείνει για πρώτη φορά θέση επικεφαλής σε όργανο της ΝΔ άνθρωπο που θα προέρχεται από την νεολαία του κόμματος.
  • Οι νεολαίοι του κόμματος θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών χωρίς αποκλεισμούς ακόμη και αν ανοιχτά έχουν στηρίξει άλλον υποψήφιο.

Από το στρατόπεδο του Άδωνη Γεωργιάδη προτάσσονται οι εξής προτάσεις:

  • Η αλλαγή που ευαγγελίζεται ο κ. Γεωργιάδης σημαίνει δημιουργία δύο νέων οργάνων που θα απαρτίζονται μόνο από νέους
  • Τομείς της πολιτικής όπως παιδεία , απασχόληση θα έχουν μόνο επικεφαλής τον αρμοδιο τομεάρχη
  • αλλά η «ομάδα» υποστήριξης θα είναι νέοι του κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει βάρος στην σύνθεση και τον κομματικών οργάνων, όλα τα όργανα της ΝΔ θα έχουν μέλη που προέρχονται από την νεολαία , υποστηρίζει το περιβάλλον του γιατί μόνο έτσι δείχνεις έμπρακτα ότι ακούς και στηρίζεις τους νέους. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα έχει στο επιτελείο του νέους ανθρώπους που θα προέχρονται από εκλογή μέσω των οργάνων και όχι από προσωπική επιλογή, αναφέρεται.

Τέλος η πλευρά Τζιτζικώστα θα προτείνει η νεολαία του κόμματος να έχει «εκπρόσωπο» σε όλα τα νέα κομματικά όργανα, συμμετοχή στα κοινά και των νέων του εξωτερικού που επιθυμούν να συνεισφέρουν και νέα οργάνωση «τύπου ΝΟΔΕ» και στις τάξεις της νεολαίας.


σχετικα αρθρα