Αν δεν υπήρχαν τα τζαρτζαρίσματα στη Μαδρίτη και τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων με τις συνεντεύξεις και τη δημοσκόπηση (Πρώτο Θέμα) σύμφωνα με την οποία όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, λίγο θέλαμε για να την ξεχάσουμε τη ΝΔ και τις εκλογές που θα γίνουν για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Ενδεχομένως θα σκεφτείτε ότι είναι λογικό, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Με το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, τις επικείμενες μειώσεις μισθών- συντάξεων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα κόκκινα δάνεια, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και αποπάνω το μεταναστευτικό, με τους εταίρους να απαιτούν αυτά που τους βολεύουν.  

Τα προαναφερόμενα, προσφέρονται για αντιπολίτευση. Εννοούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι κραυγές. Διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το μείγμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί και καλύπτει πολιτικά τη ΝΔ. Ούτε και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει δικές του προτάσεις και αρκείται να διατυπώνει αποσπασματικά τη διαφωνία του με συγκεκριμένα μέτρα.  

Αν κάποιος εκ των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ ασκούσε συστηματικά αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, εικάζουμε ότι θα κέρδιζε πολλά «μέτρα» στην κούρσα διαδοχής και μεγάλη συμπάθεια στις καρδιές των γαλάζιων ψηφοφόρων. Ταυτοχρόνως θα αποδείκνυε ότι έχει τη δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας. Αποτελώντας την πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων. Όχι κερδίζοντας την (ενδεχόμενη) τιμωρητική ψήφο προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

Δεν βλέπουμε τέτοια διάθεση από την πλευρά των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ. Κάτι διαγκωνισμούς βλέπουμε, κάτι ψιλοκαρφώματα, κάτι γκρίνιες, μεταξύ τους. Και όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά, πέφτει και καμιά αντιπολιτευτική μπαταριά για την τιμή των όπλων.
Ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του (Real News) δήλωσε ότι «Η Ν.Δ. δεν χρειάζεται Μεσσία» προσθέτοντας πως κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία της Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον του κόμματος.  

Θα συμφωνήσουμε μαζί του και ως προς το πρώτο και ως προς το δεύτερο. Θα προσθέσουμε όμως ότι χρειάζεται σοβαρότητα