current views are: 2

26 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση07:47

Χρυσοβελώνη: Οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο

Ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δημοσίευση 07:47’
αρθρο-newpost

Ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε μήνυμά της για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «οφείλουμε στις νέες γενιές ενωμένοι, με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την ισχυρή θέληση, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα και να επενδύσουμε σε ένα νέο πατριωτισμό». 

Αναλυτικά η δήλωση της Μ. Χρυσοβελώνη: 

«Σαν σήμερα, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την πόλη της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, μόλις 20 ημέρες μετά την κήρυξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου.
 
Είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
 
Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απέδειξαν τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.
 
Η εμβληματική επέτειος της 26ης Οκτωβρίου, μας καλεί να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας και να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.
 
Οφείλουμε στις νέες γενιές ενωμένοι, με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την ισχυρή θέληση, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα και να επενδύσουμε σε ένα νέο πατριωτισμό.
 
Η ημέρα αυτή που γιορτάζουμε την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και τον προστάτη της πόλης Άγιο Δημήτριο, είναι ευκαιρία να σκεφτούμε ότι ο ελληνισμός έχει έρθει κατά καιρούς σε δεινή θέση και παρόλο αυτά κατάφερε να επιβιώσει δικαιώνοντας τους αγώνες του. Γιατί εμείς οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης».


σχετικα αρθρα