Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επεξεργάστηκε ποτέ ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Ακραίως στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως ο ίδιος έχει παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για περικοπή δαπανών για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ

Συγκεκριμένα είπε πως με λελογισμένη αύξηση του καπνού και του σκληρού αλκοολ-όχι κρασί και μπύρα- μπορεί να αποφευχθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση. 

«Εμείς ως ΝΔ πρέπει να είμαστε ενάντια στην υπερφορολόγηση», πρόσθεσε. 

Αναφορικά με τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως ο ίδιος έγινε «σημαιοφόρος ενός εθνικούς σχεδίου μεταρρυθμίσεων».  

«Την αξιολόγηση και τις απολύσεις όσων είχαν πλαστά εγώ τα έκανα όχι η τρόικα». Αναφορικά με τις καθαρίστριες είπε πως «ήταν απόφαση του ΥΠΟΙΚ. Δεν απολύθηκαν μπήκαν σε διαθεσιμότητα», ενώ πρόσθεσε πως «οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έπαιρναν 1000 ευρώ για 4ωρη εργασία».  

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ συνέστησε ψυχραιμία και υπευθυνότητα. «Ξέρω τι έγινε με την υποψηφιότητα στο ΕΛΚ, αλλά δεν θα μπω σε αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε. 

«Δεν προάγεται η ενότητα της παράταξης με τέτοιες συζητήσεις [σ.σ. για την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στο ΕΛΚ και την κόντρα Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα]. Οι διαφωνίες και οι κακοί χειρισμοί δεν πρέπει να γίνονται δημόσια. Δεν πρόκειται να κάνω ζημιά στο κόμμα και να δώσω τροφή στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Ερωτώμενος για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε πως «υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα με οποιον υποψήφιο δεν μπορεί να είναι βουλευτής την επόμενη μέρα».