Επίθεση στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στο Καματερό, μετά την καταρρακτώδη νεροποντή, εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου, με αφορμή την μήνυση που υπέβαλε σε σύμβουλο της Περιφέρειας. 
 
Δηκτική εμφανίστηκε η περιφερειάρχης απέναντι στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στο Καματερό, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα, τονίζοντας οτι πρόκειται για «προκλητική στάση αλλά και αποκαλυπτική της νοοτροπίας αυτών που επιλέγουν το συμφέρον τους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις». 
 
Όπως προσθέτει, στόχος του είναι να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπαζών της οικοδομής, ενέργεια, ωστόσο, απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η ανάσχεση της ροής των υδάτων στο ρέμα της Εσχατιάς και να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.
 
Η κ. Δούρου επισημαίνει:
Στην απόφαση αυτή αποτυπώνονται οι χρόνιες παθογένειες της χώρας. Πρόκειται για τη νοοτροπία που οδήγησε στη συστηματική παραβίαση των κανόνων της φύσης, στο μπάζωμα των ποταμών και σε κάθε είδους παρέμβαση στη φυσική ροή των υδάτων, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε κάθε νεροποντή. Μία νοοτροπία δεκαετιών που διαπερνά τη δημόσια σφαίρα, τον κρατικό μηχανισμό, εκμαυλίζοντας τους πολίτες.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, να ενεργεί στη βάση της νομιμότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, στηρίζοντας τις δράσεις της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα, στην προσπάθειά της να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών.