Επιμένει στην πρότασή του για τη δημιουργία του ελληνικού «Νταβός» ο Δημήτρης Μάρδας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το σχέδιο είναι εφικτό με χρήματα γάλλων επενδυτών.

Μιλώντας στον «Βήμα FM», ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην Αιγιλεία, όπου σχεδιάζεται να γίνει το ελληνικό «Νταβός», είπε:

Εμείς θεωρούμε τα όσα προτείνουμε ότι είναι εφικτά να γίνουν στο συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους, χωρίς να αλλοιωθεί και το φυσικό περιβάλλον του νησιού κι αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο.

«Εμείς θεωρούμε τα όσα προτείνουμε ότι είναι εφικτά να γίνουν στο συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους, χωρίς να αλλοιωθεί και το φυσικό περιβάλλον του νησιού κι αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Οι Γάλλοι το είδαν με παρά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό. Ιδιαίτερα από τη γαλλική αντιπροσωπεία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα λεφτά θα τα δώσουν αυτοί».

Ανέφερε δε πως «Θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος-μέλος  του ΟΗΕ θα κληθεί, έτσι ώστε να τού δοθεί ένας συγκεκριμένος φόρος και θα χτίσει τη δική του εστία. Η αρχιτεκτονική κι όλα αυτά θα είναι δεδομένα, δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει βέβαια. Απλά και μόνο θα αναλάβει το κόστος του χτισίματος αυτής της εστίας που δεν είναι κάτι φοβερό και τρομερό. Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια μελετητική ομάδα κεφάΕμείς θεωρούμε τα όσα προτείνουμε ότι είναι εφικτά να γίνουν στο συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους, χωρίς να αλλοιωθεί και το φυσικό περιβάλλον του νησιού κι αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Οι Γάλλοι το είδαν με παρά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό. Ιδιαίτερα από τη γαλλική αντιπροσωπεία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα λεφτά θα τα δώσουν αυτοί».