Δεν χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας για τη φύλαξη των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε πως «η Ελλάδα καθορίζει κυριάρχως και το πώς διαμορφώνεται το εν γένει καθεστώς φύλαξης των συνόρων τούτων».

«Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια», πρόσθεσε, «είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο που το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας. Εκπτώσεις σε αυτό δεν υπάρχουν». 

Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα έχουν καταδείξει, προς κάθε κατεύθυνση ότι αντιμετωπίζοντας το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή -με εστία τη Συρία- σέβονται απολύτως τον άνθρωπο.