του Πάνου Ρασσιά

Θέσεις μάχης στον… ισπανικό εμφύλιο που μεταφέρθηκε στη Ελλάδα μετά το τέλος της Συνόδου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, παίρνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο νέος κύκλος εσωστρέφειας στη γαλάζια κούρσα διαδοχής άνοιξε με τις χθεσινές δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα στο MEGA, o οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές και για τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Η πλευρά Μεϊμαράκη δεν μπήκε στο παιχνίδι, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συνεχίζει κανονικά τις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα και στο κάστρο του Απόστολου Τζιτζικώστα, τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με πυρήνες υποστηρικτών του, με τη στήριξη των πρώην προέδρων της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, που είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς τον Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει στο σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε και από τη διπλή παρέμβασή του το Σάββατο στην Ολομέλεια, όπου αντιπαρατέθηκε σε σκληρούς τόνους με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αλλά και τη δήλωσή του για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Το γάντι που πέταξε ο κ. Τζιτζικώστας, σηκώνει ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως στο κόστος της περιοδείας του 37χρονου Περιφερειάρχη, γράφοντας στο Τwitter ότι η δική του εκστρατεία κοστίζει συνολικά 30.000 ευρώ. Από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στον κ. Τζιτζικώστα και για τα όσα είπε για τη διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο ίδιος υπερασπίστηκε την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ο συνυποψήφιός του ασκούσε κριτική με διάφορες δικαιολογίες.

Απέναντι στον κ. Τζιτζικώστα βρέθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη με συνεργάτες της να αποκαλύπτουν στο newpost.gr, ότι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, στις οποίες δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση για την υποψηφιότητά της, ενώ το ίδιο συνέβη όταν βρέθηκαν στο Συνέδριο του ΕΛΚ στην ισπανική πρωτεύουσα

«Η διγλωσσία και η υποκρισία, δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό. Γκρεμίζοντας την ιστορία της ΝΔ δεν φέρνεις το νέο», τόνιζε χαρακτηριστικά η πλευρά Μπακογιάννη σε μια σκληρή διαρροή με στόχο τον κ. Τζιτζικώστα. Καμία θέση επί του θέματος δεν πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως υπενθυμίζεται, λόγω ίωσης δεν είχε ταξιδέψει μέχρι τη Μαδρίτη.