current views are: 5

26 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση14:29

Πυρά της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα για το προσφυγικό

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, όπου προβλέπεται η φιλοξενία από τη χώρα μας συνολικά 50.000 προσφύγων. 

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, όπου προβλέπεται η φιλοξενία από τη χώρα μας συνολικά 50.000 προσφύγων. 

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, όπου προβλέπεται η φιλοξενία από τη χώρα μας συνολικά 50.000 προσφύγων

Σε κοινή δήλωσή τους ο υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, τονίζουν πως «η τραγική εικόνα του κ. Τσίπρα, που προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία, τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, αποτελεί όνειδος».

Κατηγορούν μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι «μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών».

Για το θέμα, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση και ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος​.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο πρωθυπουργός αποκρύπτει σοβαρές πτυχές των όσων συμφωνήθηκαν και ότι δημιουργείται μια κατάσταση που προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι «δεν έχει σχέδιο, συντεταγμένα επιχειρήματα και διεκδικήσεις ενώ παλινδρομεί μεταξύ της ρητορικής των δικαιωμάτων των προσφύγων και της φοβικής αντιμετώπισης των ίδιων των προσφύγων και των προβλημάτων τους».

Το ΚΚΕ τέλος αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει «επιδότηση υποκρισίας» καθώς «όχι μόνο, ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε».

«Με τις αποφάσεις της συνόδου, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 – για αρχή – εγκλωβισμένων προσφύγων» τονίζει ο Περισσός.


σχετικα αρθρα