Την ανάγκη να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από τις δήθεν τεχνοκρατικές αντιλήψεις που φέρουν την σφραγίδα των δανειστών διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της :

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι αναμφισβήτητα μείζον κοινωνικό ζήτημα που αφορά πολλές χιλιάδες οικογενειών. 

Το ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους είναι να προστατευθεί με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία από τις δήθεν τεχνοκρατικές αντιλήψεις που φέρουν τη σφραγίδα των δανειστών.

Τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι αντικοινωνικές, βάναυσες και αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή τους για χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε πραγματική ομηρία έχοντας πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση. 

Σε καμία περίπτωση, επίσης, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό να αγοραστούν «κόκκινα» δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων από κερδοσκοπικά ξένα funds.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μάχη που δίνει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να σταθούν το ίδιο αλληλέγγυες σε αυτή την ομολογουμένως κρίσιμη και σκληρή διαπραγμάτευση.