Στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος επέμεινε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του Αλέξης Τσίπρας έθεσε επί τάπητος το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων, καθώς θέση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

«Όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά την συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαιτέρως θετική και εποικοδομητική, ενώ υπογράμμισε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.

Στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα συζήτησε την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM, την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την τεχνική βοήθεια προς την χώρα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, έως τις 15 Νοεμβρίου, και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του έτους, όπως είχε τονίσει και μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.
 
Επίσης, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το προσφυγικό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στην εκταμίευση της νέας έκτακτης βοήθειας ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.