Ανεβαίνουν οι τόνοι στη γαλάζια κούρσα για την ηγεσία καθώς οι γαλάζιοι διεκδικητές έχουν εμφανώς πλέον εμπλοκή σε μάχες εκ του συστάδην και, μάλιστα, ενώ απομένουν τρείς και πλέον εβδομάδες μέχρι τις γαλάζιες κάλπες, χρόνος υπερεπαρκής για τη δημιουργία συνθηκών καθολικού πολέμου. 

Η επιλογή του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να εμφανιστεί ως αντισυστημικός, βάλλοντας κατά βούληση κατά των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ντόρας Μπακογιάννη είναι αυτή που δίνει, σε αυτή τη συγκυρία, τον τόνο στην αναμέτρηση. Υπό την έννοια αυτή, ο κ. Τζιτζικώστας θέτει την ατζέντα της δημόσιας γαλάζιας συζήτησης, εξασφαλίζοντας και τα φώτα της δημοσιότητας. 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κινητοποιεί και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές στη γαλάζια σκακιέρα που είναι βέβαιο ότι θα απαντήσουν. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ερμηνεύει την υπερκινητικότητα του κ. Τζιτζικώστα ως... φόβο μπροστά στις δημοσκοπήσεις, επιλέγει να μείνει εκτός της αντιπαράθεσης, ωστόσο ήδη από χθες άρχισε να «πυροβολεί» και αυτός. Και στοχεύει, που άλλου, στην αδυναμία εκλογής του κ. Τζιτζικώστα στη Βουλή και στον κίνδυνο διαρχίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κώλυμα εκλογιμότητας του Περιφερειάρχη, μπορεί να βρέθηκε σε δεύτερο πλάνο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει ως κυρίαρχο θέμα τις εβδομάδες που απομένουν μέχρι την εκλογική μάχη. 

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεδίωξε χθες να κάνει... επίδειξη δύναμης στην έδρα Τζιτζικώστα, τη Θεσσαλονίκη. Η κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού του γραφείου ήταν μάλλον αναμενόμενη, με τον ίδιο να τη θεωρεί ως προμήνυμα και της επίδοσής του στη συμπρωτεύουσα, που πάντως παραμένει το ισχυρό κάστρο του Περιφερειάρχη. Ο κ. Γεωργιάδης που αύριο θα βρίσκεται στη Σάμο για την 28η Οκτωβρίου, επιμένει να πλαγιοκοπεί τον κ. Τζιτζικώστα, προσεταιριζόμενος τους σαμαρικούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Είναι άλλωστε και ο μόνος που, χωρίς αστερίσκους, υπεραμύνεται της πρόσφατης κυβερνητικής περιόδου της ΝΔ, αν και οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν αυτή τη στρατηγική ως αποδοτική. 

Εις ότι αφορά τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, θα επιμείνει στη γραμμή ότι η καλύτερη εσωκομματική εκστρατεία γίνεται μέσω της κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα περιοριστεί σε αυτό, αν και – παρά την αβεβαιότητα των δημοσκοπήσεων – αυτή η τακτική μοιάζει να του εξασφαλίζει την είσοδο στο δεύτερο γύρο της 29ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται, το επόμενο διάστημα, να ξεκινήσει κύκλο συνεντεύξεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπου προφανώς δεν θα μείνουν αναπάντητα και τα εσωκομματικά πυρά.