current views are: 4

27 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση09:22

Τζιτζικώστας: Θα φτιάξω Επιτροπή Σοφών στη ΝΔ με πρώην πρωθυπουργούς και πρώην ΥΠΕΞ

Την δημιουργία μιας Επιτροπής Σοφών, που θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το κόμμα προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας​ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Δημοσίευση 09:22’
αρθρο-newpost

Την δημιουργία μιας Επιτροπής Σοφών, που θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το κόμμα προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας​ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την δημιουργία μιας Επιτροπής Σοφών, που θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί, πρώην αρχηγοί και πρώην ΥΠΕΞ της Νέας Δημοκρατίας με συμβουλευτικό χαρακτήρα για το κόμμα προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όσον αφορά τον σκοπό της επιτροπής, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι θα έχει συμβουλευτικό χαρακτηρά, καθώς «δεν είναι δυνατόν μια παράταξη, όπως η ΝΔ, με έμπειρα στελέχη που έχουν προσφέρει στη χώρα, να μην μπορούν να εκφράζονται για σοβαρά ζητήματα ή όταν η παράταξη πρέπει να ‘χαράξει’ στρατηγικές».

Σε άλλο σημείο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι είναι πλεονέκτημα που δεν είναι κοινοβουλευτικός και πρόσθεσε «στη ΝΔ είχαν μάθει να κερδίζουν τις μάχες στη Βουλή και να χάνουν στην κοινωνία». 

«Την 23η του μηνός εφόσον λάβω την εντολή θα ορίσω δύο αντιπροέδρους, ο ένας θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό της κοινοβουλευτικής παρουσίας της παράταξης, ο άλλος θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Σχετικά με την ενότητα στην παράταξη δήλωσε, «την ενότητα την εννοώ στην πράξη. Δεν αποκλείω να προκύψουν οι αντιπρόεδροι από τους συνυποψηφίους μου». 

Επίσης, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «το όλο πρόβλημα είναι με βάση ποια ιδεολογία αντιμετωπίζουμε την κρίση», ενώ όπως υποστήριξε ότι «οι ξένοι δεν σου λένε πού να βάλεις φόρο, σου λένε τον στόχο που πρέπει να πιάσεις».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ τους νοιάζει πως θα συντηρήσουν το υδροκέφαλο κράτος, δεν τους νοιάζει να παράξουν πλούτο, ταυτόχρονα βάζουν φόρους σε ό, τι κινείται για να συντηρήσουν τις ιδεοληψίες τους», είπε και συμπλήρωσε ότι «βάζοντας φόρους σε αγρότες, ιδιωτική εκπαίδευση και γηροκομεία δεν θα πιάσουν τους στόχους και θα αυξήσουν τη ‘μαύρη’ οικονομία». 

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως «η Αριστερά δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την ηθική και να μην την κάνει  πράξη. Γιατί ακόμα και σήμερα δεν απαντούν για το θέμα Φλαμπουράρη;».

Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

Είναι τεράστιο θέμα, δεν μπορεί να λυθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Η μόνη λύση είναι να τονωθεί η παραγωγή πλούτου, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να έρθουν επενδύσεις. 

Όσον αφορά τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, σημείωσε ότι «δεν μπορείς με τα παλιά φτηνά κόλπα να αποπροσανατολίσεις την κοινωνία» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το παλιό, όχι το νέο, όπως ευαγγελιζόταν».


σχετικα αρθρα