Νέο νομοσχέδιο με προπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. 

Ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως το απόγευμα πιθανότατα να κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ενεργειακά. 
Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα φάσμα θεμάτων που επιζητούν άμεση λύση. Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην Παιδεία είπε: 

«Προτεραιότητα είναι υψηλή ποιότητα σε δημόσια δωρεάν παιδεια. Να λυθούν τα προβλήματα στη δημόσια παιδεία για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Σκοπός δεν είναι ο υψηλός ΦΠΑ. Μας επιβλήθηκαν μέτρα.Συμβιβαστήκαμε με μια λύση στον ΦΠΑ της Παιδείας. Η συζήτηση για τον ΦΠΑ στην παιδεία είναι ανοιχτή. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους πολίτες».

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε πως «πρέπει να δώσουμε βάρος στη μείωση των προσφυγικών ροών. Προσωρινή λύση θα δοθεί με την επιδότηση ενοικίου». 

Τέλος για τα κόκκινα δάνεια είπε πως «Θα πρέπει να υποστηρίξουμε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το δάνειό τους. Ζητούμενο είναι να έχουμε δυνατές τράπεζες για να ενισχυθεί η οικονομία».