Την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης από την Καβάλα.

Όπως τόνισε, η εκταμίευση θα προέλθει από την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων για να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, γεγονός που θα σημάνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Αλεξιάδης συναντήθηκε αρχικά με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καβάλας και υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους στα βόρεια σύνορα της χώρας και τη "μετανάστευση" ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία που του έθεσαν οι παριστάμενοι επιχειρηματίες.

Υπογράμμισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ίσως η δημιουργία μιας ειδικής φορολογικής ζώνης στα βόρεια σύνορα της χώρας να αποτελούσε και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι από τα μέσα του 2016 θα προωθηθεί το "κλείσιμο" των εφοριών για να μπορέσει ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων να ξεκινήσει "σαφάρι ελέγχων".

Σε σχέση με την επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α., τόνισε ότι από το 2016 θα αλλάξει και θα υπολογίζεται με βάση τις εμπορικές κι όχι τις αντικειμενικές αξίες, με τον στόχο την αύξηση των εσόδων να παραμένει στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς για τα "κόκκινα δάνεια" είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τους θεσμούς κι ότι παραμένει ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.