Αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής για τη στάση του κ. Τσίπρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό την Κυριακή.

«Ο κ. Γιουνκέρ αλλά και άλλοι,  μοίρασαν αφειδώς επαίνους στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με προθυμία, ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς, υπέγραψε ό,τι του ζητήσανε», σχολίασε ο κ. Χουντής και τόνισε: 

Ο Κανονισμός του Δουβλίνου, που υιοθετήθηκε επί ελληνικής προεδρίας το 2003, με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, που είναι εναντίον των προσφύγων -ενώ πλήττει και τα ελληνικά συμφέροντα- και που όλα τα ελληνικά κόμματα ζητούν να καταργηθεί, παρουσιάστηκε ως τεράστια ελληνική επιτυχία για την οποία δέχθηκε συγχαρητήρια ο τότε πρωθυπουργός και εύφημο μνεία από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι με την τωρινή ενέργειά του «νεκρανάστησε τον Κανονισμό του Δουβλίνου, με αποτέλεσμα η χώρα μας να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων στο οποίο καλείται να παίξει επιπλέον και το ρόλο του χωροφύλακα».