Στη Βουλή κατατίθενται την Πέμπτη τα δύο νομοσχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα προαπαιτούμενα από το πρώτο πακέτο δεσμεύσεων. 

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων και το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το Σάββατο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια. 

Το απόγευμα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου, ότι το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί απόψε, όπως αναμενόταν. 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, και αυτό θα εισαχθεί την Πέμπτη, με τη διαδικασία του επείγοντος και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.  Βάσει της διαδικασίας, οι αρμόδιες επιτροπές θα πραγματοποιήσουν τρεις συνεδριάσεις και άλλες τρεις θα πραγματοποιήσει η Ολομέλεια της Βουλής. 

Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, θα περιλαμβάνει ένα ενεργειακό πακέτο μεταρρυθμίσεων, καθώς και ζητήματα που αφορύν στην περιοχή λιπασμάτων της Δραπετσώνας, εκτάσεις οι οποίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι, θα δοθούν στους δήμους.