Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ωστόσο άφησε αιχμές και κατά του συνυποψηφίου του για την ηγεσία του κόμματος Απόστολου Τζιτζικώστα

«Εμένα με ενοχλεί που ο κ. Τζιτζικώστας σε κάθε του συνέντευξη και σε κάθε του ομιλία παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να θες να γίνεις αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και να μην υπερασπίζεται το πολιτικό της παρελθόν», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έριξε τα βέλη του και κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως έβλαψε σοβαρά την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο έφερε ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ και τα χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει το «Χαμόγελο του παιδιού», υπενθυμίζοντας ότι «επί κυβερνήσεως της ΝΔ το ύψος του ΕΝΦΙΑ που κλήθηκε να πληρώσει ήταν 30.000 ευρώ και υπήρξε ανηλεές σφυροκόπημα για το γεγονός αυτό». 

«Σήμερα επί κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, το “Χαμόγελο του παιδιού” καλείται να πληρώσει 43.000 ευρώ κι αυτό είναι ενδεικτικό της κοροϊδίας από πλευρά κυβέρνησης» είπε. 

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι η καλύτερη επιλογή που έχει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός, είναι η παράταξη που έχει δικαιωθεί στις μεγάλες ιστορικές της επιλογές και ό ίδιος έχει ένα όραμα για την επόμενη μέρα σε αυτήν».

Ταυτόχρονα υποστήριξε το κόμμα έχει «παλιό πρόσωπο» και υπογράμμισε πως ο  ίδιος «θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια ισχυρή ΝΔ, η οποία θα κατορθώσει να αλλάξει την Ελλάδα, μια ΝΔ που θα μάχεται, που δεν θα ντρέπεται και δεν θα δίνει εξετάσεις στην Αριστερά».

Είπε ακόμα πως ο ίδιος ως πρόεδρος του κόμματος «θα τρέχει στα προβλήματα και δεν θα περιμένει να έρθουν αυτά στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού».