current views are: 2

27 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση22:37

Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι να φορολογεί – Εξαπατά τους βουλευτές του

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσίευση 22:37’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Ανατροπή» ο κ. Λεβέντης ερμήνευσε το γεγονός ότι τόσα χρόνια το κόμμα του και ο ίδιος έμεναν εκτός Βουλής. «Οι πολίτες με άκουγαν, συμφωνούσαν αλλά προτιμούσαν να βολέψουν το παιδί τους σε μια θέση στο δημόσιο» είπε και πρόσθεσε:

Έτσι έπαιρναν τα τεράστια ποσοστά τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα απέδωσε την αύξηση του ποσοστού της Ε.Κ., στο γεγονός ότι το κόμμα έχει σταθερές θέσεις. «Επειδή θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ, θέλουμε και μεταρρυθμίσεις. Κανένα άλλο κόμμα στην Ελλάδα δεν έλεγε αυτά που λέγαμε για χρόνια ολόκληρα εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ταυτόχρονα την πρόταση εννέα σημείων για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Του προτείνω εννέα σημεία που θα σώσουν την Ελλάδα και θα τη βγάλουν από την κρίση. Έστειλα την επιστολή με τα εννέα σημεία και ζητούσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Και εκείνος ούτε καν μου απάντησε».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ίδια με αυτή του Αντώνη Σαμαρά», και αυτό γιατί όπως είπε, «το μόνο που κάνει είναι να φορολογεί. Πήραν την ψήφο του λαού λαϊκίζοντας και λέγοντας ψέματα».

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά όπως είπε, «έχει γαλουχηθεί με τη νοοτροπία της Αριστεράς, ενώ η χώρα χρειάζεται έναν θαρραλέο μεταρρυθμιστή», ενώ πρόσθεσε:

Είναι σταθερός χαρακτήρας για να βασιστεί ο λαός πάνω του, αυτός που ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και σήμερα τις περνάει με κατεπείγουσες διαδικασίες;

«Μακάρι να μας θεωρεί μαξιλαράκι ο Τσίπρας. Αυτό σημαίνει πως αλλάζει από τις αριστερές ιδέες, στις δικές μας θέσεις, στις πρακτικές του κέντρου. Κεντρώος σημαίνει κουλτούρα συναίνεσης» είπε και πρόσθεσε:

Ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτά που εφαρμόζει. Οι υπουργοί του παρελαύνουν στα κανάλια και λένε ότι εκβιάζονται για να εφαρμόσουν τους νόμους που ψηφίζουν. Πως μπορεί να βγει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όταν 40 υπουργοί βγαίνουν και λένε πως εκβιάζονται. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα αυτό. Δε νομίζω ότι βγαίνει. Έχει μόνο φόρους και καθόλου ανάπτυξη. Δεν έχει καν ρήτρα ανάπτυξης.

Σχετικά με τον χώρο του Κέντρου, εκτίμησε πως το κόμμα του θα «καταπιεί» το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τους ψηφοφόρους τους.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αξιολογότατους τους βουλευτές του κόμματός του και επανήλθε στον κ. Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ότι «εξαπατά τους βουλευτές του και δεν έχει καθαρίσει με τα βαρίδια του κόμματός του». Παράλληλα, ερωτηθείς εκ νέου αν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε θετικός αρκεί να γίνουν αποδεκτά και να συζητηθούν δημοσίως τα εννέα σημεία.

Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ μίας οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας πως θα είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο. Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι είναι «ανέντιμο το ένα κόμμα να είναι τη μία μνημονιακό και την άλλη αντιμνημονιακό».

Επανέλαβε δε ότι ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκατίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο μόνος που τον συνεχάρη για την είσοδό του στη Βουλή, αλλά, όπως είπε, «τόσο αυτός όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα πάνε τη Ν.Δ. δεξιότερα». Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε «βουλευτή ρουτίνας» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

 


σχετικα αρθρα