current views are: 6

28 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση09:37

Ευρωπαίος αξιωματούχος στο newpost: Δεν πρόκειται να εκταμιευτεί άμεσα η δόση των 2 δισ. ευρώ

Το Euro Working Group που συνεδριάζει αύριο δεν αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. 

Δημοσίευση 09:37’
αρθρο-newpost

Το Euro Working Group που συνεδριάζει αύριο δεν αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. 

Θολό παραμένει το τοπίο για το αν και πότε θα γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισ. ευρώ από τους εταίρους, την ΄ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια. 

Το Euro Working Group που συνεδριάζει αύριο σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, δεν αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στο newpost, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν πρόκειται το Euroworking group να επιτρέψει αύριο την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση λεπτομερής για το ποια προαπαιτούμενα έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα και σε ποια έκταση.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ παρακολουθούν το θέμα και θα ενημερώσουν το Euroworking group, όταν πιστεύουν πως τα προαπαιτούμενα έχουν επαρκώς εφαρμοστεί. μέχρι στιγμής δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο κ. Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας, είχε δηλώσει πως η καθυστέρηση στην πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και της κάρτας σίτισης σχετίζεται με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των δύο δισ. ευρώ, η οποια αναμενόταν από την προηγούμενη εβδομάδα.

 


σχετικα αρθρα