Μερικά δύσκολα (το λιγότερο) 24ωρα περιμένουν την κυβέρνηση, που πασχίζει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, μπαλώνοντας όποιες «τρύπες» υπήρχαν ως τώρα αλλά και αυτές που προκαλούνται από τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς.

Από την Πέμπτη, η Βουλή θα έχει πολλή δουλειά και το βάρος που θα πέσει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μεγάλο και πάλι, ως τώρα ωστόσο δεν έχει προϊδεάσει κάποιος βουλευτής για… αντάρτικο.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να έχει ψηφιστεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ως την ώρα που θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των stress tests για τις τράπεζες. Ενώ μεταξύ των προαπαιτουμένων που θα ψηφίσει η συμπολίτευση, βρίσκει κανείς και μια υπόσχεση του πρωθυπουργού προς τους Πειραιώτες, την εξαίρεση της Ακτής Δραπετσώνας από την εκποίηση του ΟΛΠ και την ανάπλασή της.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση, στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πάντως ότι όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο 90% στο σύνολο των θεμάτων που απασχόλησαν τη διαπραγμάτευση, κανένα «αγκάθι» δεν είναι ικανό να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα από μόνο του.

Η απόσταση που χωρίζει πάντως τις δύο πλευρές στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, πλειστηριασμών είναι και παραμένει μεγάλη, με την Αθήνα να αναμένει τώρα την εκδήλωση πολιτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του Φρανσουά Ολάντ.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, οι τελευταίες πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν πως κάποιες από τις λειτουργίες (βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, επίσης φροντιστήρια) θα ενταχθούν στην κατηγορία του 0%, αντιθέτως ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία θα …σκαρφαλώσει στο 23%.

«Αγκάθι» και το φάρμακο, αντιθέτως στην κυβέρνηση πιστεύουν πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη διαδικασία (διεθνής διαγωνισμός;) και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί την Κατερίνα Σαββαϊδου στο «τιμόνι» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι στο Euro Working Group που συνεδριάζει αύριο σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, δεν αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ