Σκηνές σαν αυτές που έζησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Καλαμάτα, δεν τις έχουν συνηθίσει οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Περισσότερο εξοικειωμένοι είναι στο να πολιορκούν υπουργούς, παρά στο να πολιορκούνται ως υπουργοί από διαδηλωτές.  

Και του Θοδωρή Δρίτσα, πιθανότατα περισσότερο θα του άρεσε να κάνει παρέλαση (όπως ο Λαφαζάνης και ο Λεουτσάκος διαδηλώνοντας εναντίον τη πώλησης του ΟΛΠ, παρά να συναντάει ως υπουργός τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά της πώλησης των λιμανιών. 

Για τους υπουργούς, αναφερθήκαμε και χθες όταν αναφερθήκαμε στην διάθεσή τους να κάνουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά. Αυτοί οφείλουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που ανέλαβαν. 

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον οι υπουργοί και οι βουλευτές. Είναι κυρίως οι εκατοντάδες των στελεχών και οι χιλιάδες των μελών. Αυτοί και ο Αλέξης Τσίπρας ή πιο σωστά, ο Αλέξης Τσίπρας και αυτοί είναι που κάνουν τη διαφορά.
Τα μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν ακολούθησαν τη ΛΑΕ στη διάσπαση, έχουν αρχίσει να βαρυγκωμούν.  

Ναι, η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να τηρηθεί, γιατί πρώτα απ’ όλα ο λαός τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύτηκε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αλλιώς όμως την φανταζόταν την εφαρμογή της συμφωνίας η πλειοψηφία του στελεχικού δυναμικού της Κουμουνδούρου. Με μηδαμινή ζημιά για τις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Και με λιγότερη ζημιά για τους μεσαίους που τείνουν να εξαϋλωθούν. Με περισσότερη ευαισθησία και δικαιοσύνη. Όπως επιτάσσει η αριστερή τους ιδεολογία.  

Στην Κουμουνδούρου, πολύ θα το ήθελαν να ακούσουν ένα ηχηρό «όχι» στον Βάλντις Ντομπρόφσκις. Με επιχειρήματα και αντιπροτάσεις. Με κοστολογημένα μέτρα άλλης φιλοσοφίας. Φυσικά και χωρίς να κινδυνεύει η συμφωνία.  

Το γεγονός ότι αυτό το «όχι» δεν το έχουν ακούσει, φέρνει γκρίνια και μουρμουρητά. Νεύρα για τους υπουργούς που εμφανίζονται αδύναμοι να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις.  

Σήμερα το απόγευμα ο Γ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…