ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλη κυκλοφορίας με ταξικό χαρακτήρα- Τετραήμερο «φωτιά» για την κυβέρνηση

του Νίκου Παπαδημητρίου - Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2015, 07:45 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2015, 07:05
Τέλη κυκλοφορίας με ταξικό χαρακτήρα- Τετραήμερο «φωτιά» για την κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σε επικοινωνία που είχε το newpost μαζί του, δεν επιβεβαίωνε την πληροφορία που ήθελε την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τη βέβαιη, σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων, αύξηση τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ ως ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σε επικοινωνία που είχε το newpost μαζί του, δεν επιβεβαίωνε την πληροφορία που ήθελε την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τη βέβαιη, σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων, αύξηση τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ ως ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αντιθέτως, τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να έχουν …ταξικό χαρακτήρα, στο βαθμό που θα ευνοούν τα μικρά ΙΧ και θα επιβαρύνουν τα μεγάλα. 

Εν τω μεταξύ, από σήμερα αρχίζει ένα 4ήμερο -«φωτιά» για την κυβέρνηση και την πολιτική ζωή εν γένει, καθώς κατατίθενται δύο νομοσχέδια: Το ένα είναι αυτό του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη, το οποίο με τη διαδικασία του επείγοντος είναι πιθανό να έχει ψηφιστεί ως την Κυριακή το βράδυ. Αντιθέτως, το άλλο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών –στο οποίο θα συμπεριληφθούν προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν από πριν- θα ψηφιστεί με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, το αργότερο ως την Παρασκευή –πριν δηλαδή την ανακοίνωση των stress tests. 

Σε κάθε περίπτωση, λύση δεν αναμένεται στο σημερινό Euro Working Group, όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το Newpost. Αναμένει ωστόσο (η κυβέρνηση) ένα θετικό νεύμα από την αποψινή συνεδρίαση. Ο όρος πάντως, «πολιτική διαπραγμάτευση» όλο και ακούγεται περισσότερο στην Αθήνα, ιδίως μετά την αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Με ορόσημο, φυσικά, το Eurogroup των αρχών Νοεμβρίου. 

Μέσα στην σύνθετη αυτή κατάσταση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση, σήμερα, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό πρόσωπο (και προσκεκλημένο), τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς μοναδικό θέμα συζήτησης είναι το ασφαλιστικό. Ο οποίος μόλις χθες, είχε να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μέτωπο για την 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σήμερα, τέλος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Παυλόπουλο, Τσίπρα και Κοτζιά –επισήμως για το προσφυγικό, πλην όμως βάσιμα εικάζεται ότι η συζήτηση δεν θα μείνει εκεί με τον απεσταλμένο του Βερολίνου…