του Πάνου Ρασσιά 

Ο ένας, τον άλλον προσπαθούν να αποδομήσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιμένει να κινείται θεσμικά ως πρόεδρος της ΝΔ και παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε πυρά από τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον χειρισμό του θέματος του υποψηφίου της ΝΔ για το ΕΛΚ. 

«Ούτε αιχμές υπάρχουν, ούτε τριβές, υπάρχει μια διαδικασία δημοκρατική με ευγενή άμιλλα όλων των εκλεκτών φίλων», είπε στις Σέρρες ο κ. Μεϊμαράκης, όταν ρωτήθηκε μετά το πέρας της παρέλασης από τους δημοσιογράφους, για τις σχέσεις μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της γαλάζιας ηγεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι απομένουν ακόμη 24 ημέρες μέχρι να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του θα συνεχίσει να δίνει βάρος στον αντιπολιτευτικό ρόλο του κόμματος, με σκληρή κριτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο θα λειτουργεί ενωτικά.

Έτσι, όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει στρατιώτης της παράταξης αν δεν εκλεγεί, αντέστρεψε την απάντηση στην ερώτηση και δήλωσε «και Πρόεδρος του κόμματος να είμαι, στρατιώτης θα παραμείνω, όπως όλοι μας». Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως συνεχίζει να οργανώνει τους πυρήνες των υποστηρικτών στη Μακεδονία, επισκεπτόμενος αυτή τη φορά τη Χαλκιδική, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και κομματικούς, ενώ θα δει και τους μεταλλωρύχους στον Πολύγυρο.

Στην έδρα του, τη Μακεδονία περιοδεύει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μετά την επίθεση που εξαπέλυσε για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΕΛΚ, επανήλθε στην τακτική της κριτικής προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, για μια σειρά ζητημάτων, από το προσφυγικό, μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Εναλλακτικούς τρόπους αντιπολιτευτικής τακτικής αναζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τη ΝΔ στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, από όπου έκανε σχετική δήλωση για την εθνική επέτειο, ενώ στο διαδίκτυο προχώρησε σε πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου η κυβέρνηση να εφαρμόσει χαμηλότερη φορολογία για τους πολίτες και κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια αποδόμησης των όσων λέει ο κ. Τζιτζικώστας, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι η αρχή της διαρχίας αλλά και ο θεσμός των δύο αντιπροέδρων δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη ΝΔ και τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει ότι δεν κατεβαίνει για υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, προκειμένου να γίνει αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα.