current views are: 2

29 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση09:50

Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για το ασφαλιστικό – Από «ανάκριση» ο Κατρούγκαλος

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακρίνεται σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. 

Δημοσίευση 09:50’
αρθρο-newpost

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακρίνεται σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. 

της Άρτεμις Παραδείσου  

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 4 το απόγευμα, ανακρίνεται σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. Η συνεδρίαση δεν θα γίνει τελικά παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Θα έχει ως κύριο αντικείμενο τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό καθώς τα μηνύματα δυσφορίας που φθάνουν στην Κουμουνδούρου για την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και τις δραστικές περικοπές στις συντάξεις είναι πάρα πολλά.

Ο ίδιος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας κατά την περιοδεία του σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη πηγή γκρίνιας των ψηφοφόρων του κόμματος προέρχεται από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό οι οποίες πλήττουν και τους δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν μεγάλη δεξαμενή εκλογικής στήριξης της Κουμουνδούρου. Πάντως, οι βασικοί άξονες του νέου ασφαλιστικού θα παρουσιαστούν αρχές Νοεμβρίου προκειμένου το αργότερο ως το τέλος του μήνα το νομοσχέδιο να έχει περάσει από την Βουλή.

Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο πιθανότατα θα ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής προτού δηλαδή ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκθεσης της ΕΚΤ για τα stress tests των τραπεζών. Παράλληλα, σήμερα θα κατατεθεί και δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει και όλες τις εκκρεμότητες από τα προαπαιτούμενα που κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τώρα εισάγονται στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την αγωνία τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία αποτελεί και το κλειδί αφενός για να απελευθερωθούν τα 2 δισ. που συνιστούν τμήμα της πρώτης δόσης και αφετέρου για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σύνολο των υπουργείων έχει προχωρήσει πολύ ικανοποιητικά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμφωνία και ήδη έχουν ολοκληρωθεί το 90% των προαπαιτούμενων. Το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα που θα περιλαμβάνει και φορολογικά μέτρα αναμένεται να ψηφιστεί περί τις 15 Νοεμβρίου.


σχετικα αρθρα