Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, ώστε η εφαρμογή της συμφωνίας να έχει το λιγότερο δυνατό κοινωνικό κόστος. Διαπραγματεύεται τα ανοιχτά ζητήματα για να κλείσουν υπέρ της ελληνικής πλευράς, παλεύει για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των αδύναμων, υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στo Mega.

Η ΝΔ δεν διεκδίκησε ποτέ την αναδιάρθρωση του χρέους κατ’εντολή Σοιμπλε. Θυμόμαστε όλοι το forget it Yannis. Συνεχίζει η μια χώρα να προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη, προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορά τους θεωρώντας έτσι ότι δεν θα τις αγγίξει το πρόβλημα, συνέχισε η κυρία Σβίγκου.

Μόνος τρόπος να διαχειριστούμε το προσφυγικό είναι με τους όρους μιας Ευρώπης της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, υπογράμμισε.

Σχετικά με την καθυστέρηση της δόσης, είπε, ότι:

Αυτό που κατανοεί ο ελληνικός λαός είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από πολλές δυσκολίες, τις οποίες τις είχαμε παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και προεκλογικά, μέσα από πολύ δύσκολες δεσμεύσεις και μέσα σ΄ένα ασφυκτικό πλαίσιο, προσπαθούμε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας με εκείνον τον τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις να είναι με το λιγότερο δυνατό κοινωνικό κόστος για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή να επιλύσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση, πώς δηλαδή θα βρεθούν εκείνα τα ισοδύναμα ώστε τα χειρότερα μέτρα, όπως για παράδειγμα ένα απ΄ αυτά είναι ο ΦΠΑ (στην ιδιωτ. εκπαίδευση) που αναφερθήκατε προηγουμένως, πώς θα βρεθούν τα ισοδύναμα ώστε να μην εφαρμοστούν. Σήμερα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προσπαθεί κι αυτό να δώσει λύσεις στο μεγάλο αυτό θέμα…