του Τάσου Τσιφόρου

Τις κινήσεις τους στη γαλάζια σκακιέρα της εσωκομματικής εκλογής εντείνουν οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας καθώς ο χρόνος για τις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου κυλά πλέον αντίστροφα. 

Με το βλέμμα στην ακύρωση και των πρωτοβουλιών των αντιπάλων, με την εξαίρεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που μοιάζει να κινείται με δικούς του ρυθμούς, οι γαλάζιοι μνηστήρες αναπτύσσουν σιγά – σιγά τα επιχειρήματά τους ενόψει της τελικής ευθείας. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ, κανονικά, αναμενόταν να είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που θα παρουσίαζε πρώτος το πρόγραμμά του για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ανακοινώνει, απόψε, το δικό του σχέδιο για το κόμμα. 

Ο κ. Μητσοτάκης, πάλι, έχει συναντήσεις με τους διαπιστευμένους συντάκτες του κόμματος από τις οποίες αναμένεται να διαφανεί και η στάση του τόσο έναντι των ανοικτών πολιτικών μετώπων (σ.σ. ανακεφαλαιοποίηση, νέος κύκλος προαπαιτούμενων) όσο και απέναντι στους τρεις άλλους διεκδικητές της ηγεσίας, αν και ο ίδιος αποφεύγει τις προσωπικές αιχμές. 

Εις ότι αφορά τους δύο, κατά τις δημοσκοπήσεις, επικρατέστερους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δέχθηκε τα τελευταία 24ώρα την ασφυκτική πολιορκία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ παραμένει στη βόρεια Ελλάδα, στο «κάστρο» δηλαδή του Περιφερειάρχη. Μετά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες (σ.σ. όπου έγινε δεκτός από τους κ. Αχιλλέα και Κώστα Αχ. Καραμανλή) σήμερα περιοδεύει στην Χαλκιδική και αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των μεταλλωρύχων στις Σκουριές. 

Ο 37χρονος Περιφερειάρχης θα βρίσκεται, πέραν των περιοδειών του, τα επόμενα 24ώρα στην Αθήνα, προκειμένου να έχει κύκλο συναντήσεων με κομματικά στελέχη και παράγοντες. Στο επιτελείο του εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το ρεύμα δημοσιότητας που προκάλεσαν οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις (σ.σ. και αυτή στο Ακραίως, όπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη συγκρότηση επιτροπής σοφών στο κόμμα) ενώ προετοιμάζονται για την επόμενη φάση όπου θα κυριαρχήσει ο προγραμματικός λόγος και οι ρηξικέλευθες προτάσεις τόσο για το κόμμα όσο και για την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας.