Την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Δημοκρατική Αριστέρα, η οποία πάντως δεν συναρτάται με τον δανεισμό της χώρας, επισημαίνει ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής». Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και όρια των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας πως με την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου δεν επιδιώκει να σταματήσει ο δανεισμός.

«Η αντίθεσή μας αφορά τα συγκεκριμένα μέτρα», επισημαίνει και τονίζει πως δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, καθώς, όπως λέει, η δυσαρέσκεια των πολιτών συνεχώς μεγαλώνει.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την έκδοση του ευρωομολόγου ως πρωταρχική διεκδίκηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υποστήριξε για μια ακόμα φορά την ανάγκη θετικής αναδιάρθρωσης του χρέους, με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου.

Οσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε πως δημόσιες επιχειρήσεις που δεν είναι στρατηγικού χαρακτήρα δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ διαφώνησε πλήρως με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.