Το βράδυ του Σαββάτου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού δεν θα έχουν προηγηθεί και τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρκής Τράπεζας.

Το νομοσχέδιο θα περάσει αύριο το απόγευμα από την αμρόδια επιτροπή της Βουλής και το Σάββατο στις 10 το πρωί θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, ώστε να ψηφιστεί το βράδυ στις 10.

Το σχέδιο νόμου για τις τράπεζες αναμένεται αργά το βράδυ στη Βουλή, ενώ νωρίτερα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής. Το τελευταίο περιλαμβάνει διατάξεις του «υπουργείου Παιδείας και άλλες διατάξεις» που είναι στις δεσμεύσεις του πρώτου πακέτου και θα εισαχθεί κανονικά για συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγηθεί η αυριανή τυπική πρώτη συνεδρίαση στις συναρμόδιες επιτροπές. 

Νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα είναι επιτυχής 

«Πάμε καλά με την προετοιμασία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή διαδικασία» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο