«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της σε όσους πιστεύουν πως το κόμμα μπορεί να λύσει τα προβλήματα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας που σημείωσε πως μετά τις εκλογές και σε περίπτωση που επικρατήσει θα απευθυνθεί στους συνυποψήφιούς του για τη θέση των αντιπροέδρων. 

«Τιμώ τον Αντώνη Σαμαρά, όπως τιμώ όλους τους Προέδρους και δεν ήμουν καθόλου επιθετικός. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι τιμώ την ιστορία και όλους του Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας. Είπα ότι θεωρώ ένα κακόγουστο αστείο κάποιοι να υποτιμούν και να προσβάλουν έναν πρώην Πρωθυπουργό όταν λένε ότι αν εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Σαμαράς θα γίνει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Αναφορικά με την εκλογική μάχη ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενισχυμένη» και υπογράμμισε: «Εντάσεις υπάρχουν πάντα αλλά ούτε προσωπικά είναι αυτά, ούτε τίποτα. Οι μόνες διαφορές που υπάρχουν είναι στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς το αύριο της Νέας Δημοκρατίας».

Αφού σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση από την την παρέλαβε, στάθηκε στα λάθη που κατά τη γνώμη του έκανε το κόμμα την περίοδο που βρέθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Όπως σημείωσε, «επηρεαστήκαμε από τον λαϊκισμό, δεν εξηγήσαμε στην κοινωνία τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, δεν προχωρήσαμε τόσο τολμηρά όσο θα έπρεπε τις μεταρρυθμίσεις». Υποστήριξε εξάλλου πως είναι διαφορετικό το ότι η ΝΔ στήριξε τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία «και άλλο να ψηφίζουμε μέτρα που αποδεδειγμένα δεν οδηγούν πουθενά».

Παράλληλα, σε σχόλιο του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνη Σρόιτερ, ότι οι συνυποψήφιοί του κατηγορήθηκαν ως υπέρμετρα μνημονιακοί λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν και των μέτρων που εφάρμοσαν, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: Το αντίθετο θα έλεγα. Δεν προχώρησαν τόσο απόφασιστικά όσο θα έπρεπε οι μεταρρυθμίσεις. Και όσες έγιναν, ήταν αποσπασματικές. 

«Πρέπει να αλλάξουμε την παράταξή μας συθέμελα, την νοοτροπία των προσώπων που όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησαν και έδωσαν όσα έδωσαν και να κάνουμε τη μεγάλη φυγή προς τα μπρος. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, και μετά όταν δουν οι πολίτες ότι αλλάξαμε, θα μας εμπιστευτούν για να αλλάξουμε τη χώρα μας» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Ιδεολογία μας είναι η στήριξη του ιδιωτικού τομέα, το να παράξουμε πλούτο. Και μόνο έτσι θα μπορούμε να ανακουφίσουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας» υποστήριξε και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό

Ο κ. Τσίπρας το μόνο που κάνει τώρα είναι να αναδιανέμει τη φτώχεια.

Είπε ακόμα πως «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερους φόρους, δεν χρειάζεται συντήρηση ενός μεγάλου δυσλειτουργικού και αναποτελεσματικού κράτους» και πρόσθεσε:

Αυτή τη στιγμή πρέπει να παράξουμε πλούτο και για αυτό χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, να στηρίξουμε την ελεύθερη οικονομία, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας γιατί αλλιώς η ανεργία θα αυξάνεται. Σήμερα μόλις η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια μαύρη τρύπα, εσόδων 6,4 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως σε περίπτωση που επικρατήσει, θα στραφεί στους συνυποψήφιούς του για τη θέση των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ. «Θα ξεκινήσω από αυτούς, θα τα δούμε μετά τις εκλογές. Δεν έχω μία κρυφή ατζέντα, δεν υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία έχω κάνει συμφωνίες. Κινητήριος μοχλός μου είναι οι πολίτες» σημείωσε και πρόσθεσε:

Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα εξαρτηθούν πολλά από τις θέσεις των υποψηφίων. Θα δούμε τις θέσεις όλων, θα τις ακούσουμε και στις 22 Νοεμβρίου θα δούμε ποιους ανθρώπους θα αξιοποιήσουμε. Η ΝΔ πρέπει να ξαναμιλήσει με την κοινωνία.