του Γιάννη Γιαννόπουλου

Τρεις είναι οι δεξαμενές άντλησης ψήφων για τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ και το newpost παρουσιάζει την ακτινογραφία αυτών των δεξαμενών σε ολόκληρη την χώρα και μάλιστα με ονοματεπώνυμο. Τα αστικά κέντρα, η Β' περιφέρεια της Αθήνας και οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Κρήτης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Β' ΑΘΗΝΑΣ

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής η μεγαλύτερη «σφαγή» θα γίνει στην Β περιφέρεια της Αθήνας όπου πολιτεύονται μάλιστα και οι τρείς από τους τέσσερις υποψήφιους. Στις εκλογές του Ιανουαρίου οπότε και υπήρξε η επιλογή του σταυρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε πρώτος και ακολούθησαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τρίτη θέση.

Στη Β’ Αθηνών την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζουν  ο Νίκος Αδαμόπουλος και ο Γιώργος Κώττης που είναι πρόεδροι ΝΟΔΕ ενώ ανοικτά υπέρ του έχουν εκφραστεί και οι δήμαρχοι Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Στις 50 υπογραφές του  Βαγγέλη  Μεϊμαράκη σε αυτήν την περιφέρεια συγκαταλέγονται αυτή του  γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ, Γιάννη Μουράτογλου αλλά και  του αντιδημάρχου Καλλιθέας Ευ. Μπαρμπάκου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε αυτήν την περιφέρεια , όπου εμφανίζεται αδύναμος στελεχιακά , στηρίζουν ο Δημήτρης Νταλταγιάννης ο Γιάννης Βουγιούκας και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος .

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο υπόλοιπο Αττικής ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την στήριξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής Θανάση Δρένη , ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την στήριξη της εκπροσώπου του λεκανοπεδίου Σταματίνας Παπαναστασίου ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης στηρίζεται από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιώργου Βλάχου . Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου  Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρανίκας, στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης.

ΚΡΗΤΗ

Δύο εκ των υποψηφίων προέδρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μειμαράκης δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην Κρήτη αφενώς γιατί είναι τόπος καταγωγής τους , αφετέρου γιατί εκεί ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ Μητσοτάκης στηρίζεται από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου Μιχάλη Σταυρακάκη ενώ τον Βαγγέλη Μειμαράκη στηρίζει ο πρώην διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης.

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΟΜΟΙ

Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζεται από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Απόστολο Βαρδακώστα, στην Καρδίτσα η αντίστοιχη πρόεδρος Σοφία Τόλια, όπως και στην Χίο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρόδρομος Μανωλάκης.

Ο πρώην γγ Περιφέρειας Ιονίων Νλήσων Σωτήρης Βόσδου στηρίζει Βαγγέλη Μειμαράκη, όπως και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος .

Στη Λαμία οι μέχρι στιγμής πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζουν ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κωνσταντίνος Μίχος και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στην Λάρισα ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Γιώργος Ζαράγκας στηρίζει Απόστολο Τζιτζικώστα όπως και στην Ήπειρο που τόσο ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Μαρία Κεφαλά.

Τον περιφερειάρχη στηρίζουν ακόμη οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Αχαίας Ηλέιας Τρικάλων , Σάμου Αυτωλοακαρνανίας και επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ευστράτιος Κυτέλης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ταχθεί  ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην Βόρεια Ελλάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει να είναι κυρίαρχος χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι και τα στελέχη που στηρίζουν τους υπόλοιπους δεν έχουν σημαντική κομματική επιρροή στην βάση.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα στηρίζουν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας, Αθανάσιος Γιδάρης,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλωρίνης, Θ. Θεοδώρου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Ηλίας Τάπρας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α’ Θεσσαλονίκης, Αν. Εμμανουηλίδης, ενώ την στήριξή του έχει δηλώσει και ο δήμαρχος Μενεμένης κ .Κυρίζογλου .

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζουν ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, ο αντιπεριφερειάρχης Θράκης, Χρήστος Μετιός, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακατσέλος, και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κιλκίς, Γρεβενών και Κοζάνης, Τρ. Πέτρογλου, Αθ. Σταυρόπουλος και Ευλαμπία Βαρτζή.

Υπέρ του  Αδωνι Γεωργιάδη έχουν ταχθεί οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Καβάλας, Σερρών, Δράμας και Χαλκιδικής.

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας, Κ. Λεπίδας  και ο πρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παντελής Φιλιππίδης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην μάχη της Πελοποννήσου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ως δεδομένη την στήριξη των πρώην βουλευτών Λυκουρέντζου , Κουλιζάκου , Αποστολάκου, Κουλιζάκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζεται από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα , ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζεται από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά τον  πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αργολίδας, Γιώργο Μούκιο και τον δήμαρχο Τριφυλλίας, Π. Κατσίβελα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέχρι στιγμής απολαμβάνει στην Πελοπόννησο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λακωνίας Κυριάκος Διαμαντάκος , τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο και από την Μεσσηνία ο Μίλτος Χρυσομάλλης.