Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, κατά την ενημέρωση που παρείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αλλαγές.  

Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχαν επίσης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ασφαλιστικό και σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκε το σχέδιο Κατρούγκαλου για βασική  «εθνική σύνταξη» στα 384 ευρώ, πρόταση που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα, καθώς ακόμα είναι υπό επεξεργασία το εν λόγω σχέδιο. 

Το κλίμα στη συνεδρίαση της ΠΓ ήταν βαρύ, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν προβληματισμό για τις σαρωτικές αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις.  

Στην εισήγηση του ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι έτοιμο να «σκάσει» και η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι απαιτούνται βαριές και δύσκολες αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα. 

Ο διάλογος κυβέρνησης-Κουμουνδούρου άνοιξε σήμερα και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας, μέχρι να κλείσει το κεφάλιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. 

Ταυτόχρονα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονταν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και η προσπάθεια που γίνεται, είναι στην κατεύθυνση που θα διασφαλίζει δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.